Обединените арабски емирства планират да инвестират до 54 милиарда долара

...
 
Обединените арабски емирства планират да инвестират до 54 милиарда долара
Коментари Харесай

ОАЕ инвестират 54 млрд. долара във възобновяеми енергийни източници

 

Обединените арабски емирства възнамеряват да влагат до 54 милиарда $ във възобновими енергийни източници през идните седем години. Намеренията са част от напъните на страната да реализира чисти нулеви излъчвания доникъде на века, оповестява Блумбърг, представен от Българска телеграфна агенция.

През посочения интервал ОАЕ се стремят да усилят трикратно каузи на силата, създадена от възобновими източници, и ще се съсредоточат върху водорода като източник на чиста сила, съобщи министър-председателят и държател на Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум.

Стремежът към по-чиста сила на ОАЕ е обезщетен от смисъла на изкопаемите горива за стопанската система. ОАЕ е първата страна от Близкия изток, която разгласи задачата си за доближи на чисти нулеви излъчвания до 2050 година

Правителството утвърди и решение за основаване на съвет за финансова непоклатимост, който да следи риска, да оказва помощ за справяне с евентуални финансови рецесии и да постанова защитни ограничения за отбрана на икономическата и финансова система на страната.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР